Pàgines

21/10/08

SUPORT CONDUCTUAL POSITIU. CULTURA SOCIAL DE L'ESCOLA

Quan hem començat aquest curs, els profes ens han explicat que aquest curs engegarem un projecte nou que ells diuen que ens ajudarà a ser millors i més savis...... Ja ho veurem!!!

Ells ho han batejat amb un nom molt estrany (SUPORT CONDUCTUAL POSITIU) que nosaltres no acabàvem d’entendre fins que no ens ho han explicat bé: El suport ens han dit que és una ajuda que ens donen. Conductual és perquè modificarem les conductes i positiu perquè serem millors.

Aquest projecte el durem a terme tots i cadascun dels alumnes de la nostra escola, sense distinció d’edat ni condició.

Ara us explicarem el que els profes anomenen el MARC GENERAL, que en definitiva vindria a mostrar allò que hem d’aconseguir al llarg de la nostra estada a l’escola.
Perquè a nosaltres ens sigui fàcil d’entendre i a més ho tinguem sempre present, s’ha elaborat un PLAFÓ que presideix el vestíbul.

Si us fixeu bé, al plafó hi ha una sèrie de símbols: DOS NENS que ens indiquen que ens fem grans en tots els àmbits, no sols físicament (Superar). Però per créixer bé, cal tenir un COR GRAN per saber estimar i respectar-se a un mateix i als altres, i al mateix temps LES MANS ens indiquen que hem de treballar i esforçar-nos perquè és la manera de superar etapes i aconseguir noves fites.

Aquest és el gran objectiu general però sabem que per aconseguir-ho hem d’anar de mica en mica.... Per això aquest curs, a banda d’altres temes de tutoria, tots plegats hem d’assolir 3 GRANS OBJECTIUS ESPECÍFICS que no per senzills són molt importants i difícils de respectar en el dia a dia. Ara us ho expliquem poc a poc:

El primer CORTESIA: a totes les portes de l’escola hem col·locat una imatge que ens recordarà que sempre ens hem d’adreçar de manera correcta a les persones (saludar i acomiadar-se correctament) i al mateix temps no podem entrar a cap espai sense demanar permís (picar a la porta).
El segon és el de DESPLAÇAMENT: per tot arreu tenim imatges que ens recorden que hem de caminar a poc a poc i respectant els espais i les persones. Costa molt no córrer molt pels passadissos o quan baixem al pati!!!!!

I el tercer i últim és el d’ ORDRE I ENDREÇA: entre tots hem de tenir cura de la nostra escola i l’hem de tenir neta i endreçada. Això és el que més ens costa, oi que ens enteneu? només cal que mireu les nostres habitacions!!!. Als espais comuns hem posat una tercera imatge perquè ens recordi què cal fer.


A cada classe les mestres ens han fet propostes diferents de treball per dur a terme aquests objectius: hem fet rodolins, hem creat el càrrec del supervisor, etc.... això segons l’edat que tenim.
Al llarg del curs anirem revisant aquest projecte, però confiem que ho farem molt bé i a final de curs tothom ens felicitarà!!!!

1 comentari:

xavier1 ha dit...

Hey!! Dear collegues I'm Mr. Horner, an specialist on this therapy. This web place is wonderful. Congratuletions for this task. Goog job my collegues and friends!!

see you soon I hope so.

Bye, Bye

California University
EEUU